mijnpp.nl
 

Wat is mijnpp.nl?

mijnpp.nl is een website (lees: webapplicatie) waarmee je alle voor jou relevante links en informatie kunt bundelen op één pagina. Je kunt blokken aanmaken met links en ze plaatsen en ordenen precies zoals jij dat wilt. De pagina is zo gebouwd dat je eenvoudig de voor jou handige modules kunt inzetten. De volgende modules zijn beschikbaar (of worden op hele korte termijn toegevoegd):

Links
De links-module is de meestgebruikte module. Je kunt een oneindig aantal modules toevoegen en op die manier jouw meest gebruikte links ordenen zoals jij dat wilt. Je kunt links en blokken oneindig verslepen, net zo lang totdat jij helemaal tevreden bent.

RSS Nieuws
Deze module stelt je in staat om de laatste headlines van jouw favoriete nieuws-websites direct op jouw mijnpp-pagina weer te geven. Je kunt per module instellen of je alleen de kop wilt zien, of bijvoorbeeld ook de intro of een kleine afbeelding. Daarnaast kun je aangeven hoeveel headlines je zien wilt.

Jouw IP-adres
Hoe vaak gebeurt het niet dat je even jouw eigen IP-adres wilt weten? Je kunt hiervoor een aparte website vol met reclames en banners opzoeken, of je voegt deze module toe aan jouw pagina. Een simpele module die je maar 1 of 2 regels ruimte op jouw pagina kost, afhankelijk van hoe jij hem instelt.

Kalender
Welke dag is het vandaag? Wanneer is ook alweer die feestdag? Of wanneer is die tante ook alweer jarig? Deze kalender laat het je in één oogopslag zien. En interesseren die feestdagen je niets? Dan zet je die toch gewoon uit. Ook handig voor als je wil weten wanneer de zomertijd en/of wintertijd ingaat.

Klokje
Het is meer een gadget dan een module. Op het eerste gezicht een simpel klokje, maar je kunt ieder detail van de klok aanpassen aan jouw smaak. Nog niet helemaal gewend aan het moderen flat-design? Dan zet je de schaduwen en de transparante effecten toch gewoon aan? Het oogappeltje van iedere mijnpp-pagina. :)

Notitieblokje
Heb je iets wat je niet mag vergeten? Zet een notitieblokje op je pagina en tik of teken jouw geheugensteuntje erin. Je kunt een oneindig aantal notitieblokjes toevoegen.

Daglicht en wolken
Wil je weten waar het nu licht of donker is op aarde? Of benieuwd of het in Duitsland bewolkt is? Deze 3D-module toont het je gelijk.

File-informatie
Als je iedere dag de weg op moet, dan stel je deze module in op jouw snelweg(en) en je ziet gelijk of er file is. Scheelt je weer het opzoeken van een aparte website.

Weersverwachting
Stel deze module in op jouw woonplaats of vakantiebestemming en je weet gelijk wat het weer gaat doen de komende uren en dagen.

Buienradar
Behoeft dit nog een toelichting?


Mijnpp.nl is opgericht in 2006 en in 2015 volledig opnieuw opgebouwd. Mijnpp.nl maakt gebruik van de allernieuwste webtechnieken, dus als je nog een oude browser gebruikt, dan adviseren we deze wel eerst even te updaten.